Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Top 5 luxe raambekleding voor een hotel chique interieur

Top 5 luxe raambekleding voor een hotel chique interieur

Top 5 luxe raambekleding voor een hotel chique interieur
8 min. leestijd

Houd jij ook zo van het luxe gevoel in hotels? En komt de gedachte ‘ik zou hier wel willen wonen’ vaak bij je op tijdens een hotelovernachting? Geef jouw huis dan een hotel chique interieur make-over! Hoe? Dat leggen we je in dit blog haarfijn uit. Natuurlijk met speciale aandacht voor bijpassende luxe raambekleding!


Populaire hotel chique raambekleding


5 hotel chique interieur kenmerken

Voor we inzoomen op ons favoriete onderdeel - de raamdecoratie - is het belangrijk om te weten hoe een hotel chique woonstijl er precies uitziet. Deze stijl wordt ook wel de boutique hotel stijl of het welbekende Van der Valk interieur genoemd. Welke noemer je er ook aan geeft, de hotel chique trend wordt gekenmerkt door onderstaande vijf eigenschappen.

1. Luxe materialen

Allereerst straalt een hotel interieur veel luxe uit. Dit gevoel wordt verkregen door veelvuldig gebruik van glimmende materialen, uitbundige verlichting en feeling focussed stoffen. Fluweel en satijn bijvoorbeeld. De luxe uitstraling wordt verder gecreëerd door materialen met een gladde finish. Dus wél afgewerkt hout, marmer, graniet en glas. Maar géén ruw hout, ruwe metaalsoorten, bakstenen, beton en linnen.

Blauwe fluwelen hotel gordijnen velours luxe raambekleding hotel chique interieur groene bankBoutique hotel interieur stijl blauwe velours stoel gouden frame blauw roze woonkamer chique messing sierlijsten lambrisering
Boven: Hotel interieurs met fluweel, glimmende metalen en marmer.

2. More is more

Een hotel voelt altijd opgeruimd. Licht daarom een paar grotere accessoires uit en vermijd tierelantijntjes. Less is more. Wat betreft het meubilair, de vloer en de muren geldt juist het tegenovergesteld: more is more and less is poor. Je mag best het randje van ‘fout’ opzoeken. Goud én fluweel? Doen! Durf te pronken, net als bij klassieke interieurs.

3. Donkere volle kleuren

De truc om het ‘kloppend’ en niet rommelig te maken is door een mix van donkere volle kleuren met een rode ondertoon te kiezen. Denk aan donkerblauw, bosgroen, bordeauxrood, aubergine, oudroze, okergeel en warmgrijs. Ga voor een bonte kleurenmix voor een meer eclectisch interieur. Of kies voor een rustiger geheel met een ton sur ton pallet.

Hotel chique woonkamer stijl eclectisch interieur velours klassieke stoel okergeel fluwelen groene bank bijzettafel zwart marmer visgraatvloer Aubergine muur sierlijsten lambrisering klassiek interieur hotel chique trend woonstijl roze fluwelen stoel marmeren salontafel
Boven: Voorbeelden hotel chique trend kleurenpaletten

4. Art Deco interieur

Een hotelkamer interieur is in essentie een mix van klassiek en modern. Deze combinatie is niet nieuw. Ook in de roaring twenties werd dit veel gedaan. Deze stijl noemen we Art Deco. Het is de stijl die werd getoond in de film The Great Gatsby. Je zag er veel luxe materialen, zoals goud en marmer. De moderne touch werd juist gecreëerd met geometrische vormen. Op het behang bijvoorbeeld.

5. Exotische elementen

De jaren 20 waren bovendien de tijd dat de interesse in exotische werelddelen toe nam. Die voorliefde voor de oriënt zagen we terug in interieurs. Ook anno nu zijn exotische elementen helemaal in. Zo zie je in hotels vaak behang met een weelderig jungle tafereel. Ook typerend voor de hotel chique trend zijn grote palmen in een pot, lampen in de vorm van apen en bijzettafels met een gouden struisvogelvoet.

Hotel chique behang art deco interieur geometrische vormen boutique hotel velours stoel fluwelen fauteuilHotel chique behang jungle tafereel art deco interieur eclectische woonstijl boutique hotel stijl chique velours fauteuil
Links: Art Deco print op behang en kussen. Rechts: Hotel chique behang met jungle tafereel.

Interieur hotel chique raambekleding

De kers op de taart voor elk interieur is de raamdecoratie. Wil jij graag een hotel chique interieur creëren? Dan mag bijpassende raambekleding niet ontbreken. Benieuwd welke luxe raamdecoratie deze woonstijl het best complimenteert? Dat lees je hieronder!

Hotel gordijnen

Bij de inrichting van een hotel wordt 9 van de 10 keer gekozen voor gordijnen. Vaak zijn dit verduisterende gordijnen over de gehele breedte van de kamer. Verduisterende gordijnen in een hotel hebben allereerst een praktische reden: Gasten de mogelijkheid bieden om ook overdag te slapen. Daarnaast stralen zware gordijnen een zekere luxe uit. Ultiem luxe gordijnen creëer je door te kiezen voor fluweel of velours. Ga bijvoorbeeld voor overgordijn Elite. Deze luxe gordijnstoffen zijn heel typerend voor boutique interieurs. Ook in klassieke interieurs zien we velours gordijnen veelvuldig voorbij komen. Om de gordijnen een extra moderne twist te geven, kies je voor een wave plooi. De gelijkmatige ‘golven’ geven het gordijn een strakke uitstraling. Voor een losser effect is een enkele plooi geschikt. Meer plooien zijn vanwege de stofdikte niet aan te raden. Houd er tot slot rekening mee dat fluwelen gordijnen wellicht meer licht blokkeren dan wenselijk in een leefruimte. In een hotel chique woonkamer is het daarom aan te raden om deze velours gordijnen te combineren met vitrage of een ander type raamdecoratie. Plisségordijnen bijvoorbeeld. Deze kan je dan overdag sluiten, terwijl je de gordijnen geopend laat.

 Groene velours gordijnen fluwelen overgordijnen marmeren kookeiland zwarte keuken hotel chique interieurLuxe raambekleding plisségordijnen hotel chique interieur fluwelen stoel gouden pootjes messing frame luxe interieur
Links: Groene velours gordijnen bij Red Reiding Hood. Rechts: Plisségordijnen.

Plisségordijnen

Zijn gordijnen niet zo jouw ding? Of wil je gordijnen combineren met een ander type raamdecoratie? Dan zijn plissegordijnen een goede keuze. De symmetrisch gevouwen stof geeft dit type raamdecoratie een strak uiterlijk. Tegelijkertijd zorgt het stoffen materiaal voor een warme touch. Voor een extra rijkelijke uitstraling kies je voor dubbele plisségordijnen. De dubbele stof zorgt namelijk voor extra volume. Een duo plisségordijn heeft niet alleen een esthetisch, maar ook een praktisch voordeel! Tussen de twee lagen stof bevindt zich namelijk stilstaande lucht. Deze ‘luchtlaag’ werkt als een barrière tegen zowel kou als hitte. Met dit type raamdecoratie bespaar je dus op je stook- en koelkosten!

Luxe vouwgordijnen

Ben je wel dol op velours? Maar niet zo’n fan van klassieke ‘rechttoe rechtaan’ gordijnen? Ga dan voor vouwgordijnen! Onze vouwgordijnen zijn beschikbaar in dezelfde stoffen als onze gordijnen. Ook fluweel dus! In principe zijn ook vouwgordijnen een zeer klassieke keuze. Ze stammen namelijk al uit de tijd van de oude romeinen. Door je vouwgordijnen te voorzien van baleinen geef je ze echter een moderne twist. Dit zijn staafjes die ervoor zorgen dat het gordijn mooi strak hangt. Eventueel kun je luxe vouwgordijnen ook combineren met overgordijnen. Kies bijvoorbeeld transparante vouwgordijnen voor overdag en verduisterende overgordijnen voor ‘s avonds.

Luxe rolgordijnen

Neigt jouw boutique interieur iets te veel naar het klassieke? Breng het geheel dan in balans door te kiezen voor rolgordijnen. Dankzij het eenvoudige ontwerp, oogt een rolgordijn zeer modern. Rolgordijnen zijn bovendien verkrijgbaar in meer dan 300 kleuren en dessins. Er moet dus wel een stof zijn die past bij jouw boutique chic kleurenschema. Voor een luxe touch laat je óók de onderlat bekleden. Een andere luxe upgrade is een vierkante cassette (bovenbak). Dit heeft namelijk iets weg van een koof. Heb je zwarte stalen deuren? Ga dan voor een zwarte bovenbak. Zo creëer je een prachtig geheel. Kies je voor rolgordijnen van Luxaflex? Dan heb je ook de optie om voor een LiteRise® uitvoering te gaan. Dankzij dit systeem is een bedieningsketting niet nodig. Dit oogt niet alleen strakker, maar is ook kindveilig.

Houten jaloezieën

Wil je liever geen raambekleding van stof? Ga dan voor houten jaloezieën! Hoewel je tegenwoordig vooral witte en zwarte houten jaloezieën ziet, is er veel meer mogelijk! Creëer bijvoorbeeld een mooi ton sur ton pallet door te kiezen voor taupekleurige jaloezieën naast een oudroze muur. Bij houten jaloezieën van Luxaflex zijn zelfs okergeel, bosgroen en donkerblauw mogelijk. Ook een natuurlijke houtkleur kan erg mooi zijn in een hotel chique inrichting. Voor een clean uitstraling kies je het best voor houten jaloezieën met een gladde afwerking. Dus zonder nerf. Naast stijlvol, zijn jaloezieën ook praktisch! Je kunt de latjes namelijk niet alleen kantelen, maar ook op en neer bewegen. Zo heb je veel controle over lichtinval en inkijk.

Hotel chique interieur luxe raambekleding vouwgordijnen velours overgordijnen boutique hotel woonkamer groene fluwelen stoelen ronde eettafel koperen booglampLuxe raambekleding houten jaloezieën hotel chique interieur lambrisering sierlijsten donkere muur
Links: Vouwgordijnen en overgordijnen. Rechts: Houten jaloezieën

Gratis kleurstalen

Wil je de stof graag eerst in het echt zien? Dat begrijpen we. Daarom bestel je eenvoudig en snel gratis kleurstalen. In de meeste gevallen worden de stalen nog dezelfde dag verzonden.

Bezoek de showroom

Daarnaast heten we je - zodra het weer kan - graag welkom in onze showroom te Leeuwarden! Hier maak je tijdens één bezoek kennis met al onze producten: Raamdecoratie, gordijnen, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Handig wanneer je ook interesse hebt in andere producten! 

Heb je toch nog vragen over luxe raambekleding voor een hotel chique interieur? Bel of mail gerust! Ons professionele en enthousiaste team staat je graag te woord! Wil je juist meer weten over een andere interieurstijl? Dan raden we aan onze blogsectie woonstijlen te raadplegen.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen