Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Een rolluik voor de deur, doen of niet?

Een rolluik voor de deur, doen of niet?

Een rolluik voor de deur, doen of niet?
3 min. leestijd

Rolluiken worden vaak geassocieerd met ramen, maar ze kunnen ook prima voor deuren worden gebruikt. Bij een voordeur, achterdeur of balkondeur bijvoorbeeld. In dit blog bespreken we alle voor- en nadelen van een rolluik voor deuren en geven we tips voor de installatie.

Voordelen rolluik voor een deur

Het plaatsen van een rolluik voor een deur plaatsen biedt diverse voordelen. Zo is een voordeur rolluik ideaal om tocht tegen te houden en kan een rolluik bij de tuindeur veel hitte tegenhouden. Tot slot zijn rolluiken voor deuren ook ideaal om inbrekers te weren. Hieronder lichten we alle voordelen verder toe.

Tochtwering

Om te beginnen zijn deuren vaak een bron van tocht, vooral als er een brievenbus in de deur zit. Daarom is een rolluik voor de voordeur het meest voorkomende deur rolluik. Zelfs zonder brievenbus kan een deur tocht veroorzaken. Daarom kan een rolluik ook bij andere buitendeuren een goede keuze zijn. Een rolluik voor achterdeuren of een balkondeur rolluik bijvoorbeeld.

Hittebescherming

Rolluiken zijn niet alleen nuttig tegen kou, maar ook tegen hitte. Vooral bij grote raampartijen zoals schuifpuien of openslaande tuindeuren. Glas kan onder invloed van zonlicht sterk opwarmen. Een rolluik voor tuindeuren kan veel van deze warmte buiten houden. Wil je overdag echter niet in het donker zitten? Overweeg dan om het rolluik alleen te sluiten wanneer je niet thuis bent, zoals tijdens werkuren. Een alternatief zijn screens: deze blokkeren de hitte zonder al het zonlicht te verduisteren. Ook bieden ze privacy doordat je naar buiten kunt kijken, terwijl voorbijgangers overdag niet naar binnen kunnen kijken.

Inbraakpreventie

Een ander belangrijk voordeel van een rolluik voor de deur is de extra inbraakbeveiliging. Deuren zijn vaak een geliefd doelwit voor inbrekers, maar een rolluik schrikt hen af. Het is weliswaar niet onmogelijk om een rolluik te forceren, maar het vereist veel moeite en maakt lawaai, waardoor de kans groot is dat inbrekers jouw huis overslaan.

Schuifpui rolluik voor tuindeuren achterdeurSchuifpui rolluik deur binnen slaapkamer verduisteren
Boven: Alutech rolluik deur buiten.

Nadelen rolluik voor deur

Een mogelijk nadeel van een rolluik voor een deur is dat het bij brand de vluchtweg kan belemmeren. Om de brandveiligheid te verbeteren, kun je kiezen voor rolluiken op zonne-energie. Deze solar rolluiken werken op een ingebouwde accu en functioneren ook bij stroomuitval. Lees ons blog over rolluiken en brand voor meer informatie.

Let op: Deurklink rolluik

Ben je overtuigd van de voordelen en wil je graag een rolluik voor je deur plaatsen? Controleer dan of de deurklink niet in de weg zit. Deze kan namelijk verhinderen dat het rolluik volledig uitrolt. Mocht dit wel het geval zijn, dan kun je kiezen voor verdikte geleiders. Hiermee komt het rolluik verder naar voren: 1,2 cm met HTF12 geleiders en 2 cm met HTF20 geleiders.

Rolluik voor deur prijzen

Ben je op zoek naar goedkope rolluiken? Zoek dan niet verder! Wij kopen namelijk groots in, verzenden rechtstreeks vanuit de fabriek en hanteren lage marges. Daardoor kunnen wij tot 25% korting op onze rolluiken geven! De uiteindelijke prijs hangt af van verschillende factoren. Allereerst spelen de afmetingen een grote rol. Hoe groter het rolluik, hoe hoger de prijs. Wil je dat je rolluik deur elektrisch is? Ook dat heeft invloed op de prijs. De exacte prijs berekenen en bestellen doe je eenvoudig online. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen