Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. THUIS BIJ ROBERT & CAROLA | Ultiem buitencomfort met pergolazonwering

THUIS BIJ ROBERT & CAROLA | Ultiem buitencomfort met pergolazonwering

THUIS BIJ ROBERT & CAROLA | Ultiem buitencomfort met pergolazonwering
4 min. leestijd

Robert en Carola wonen samen met hun twee zoons en trouwe viervoeter Mila in een prachtige vrijstaande woning langs het water in Sneek, Friesland. Solano Wonen mocht het terras verrijken met niet één, maar twee Matera pergolazonweringen! Lees verder en ontdek hoe deze toevoegingen het buitenleven aangenamer maken.

Uitbouw met stoer zwart Zweeds rabat

Vijf jaar geleden betrokken ze dit huis, dat eerder toebehoorde aan een 92-jarige vrouw. Het huis was toe aan een flinke opknapbeurt, wat Robert en Carola de kans gaf om het helemaal naar hun smaak te renoveren. Het resultaat mag er zijn! Hun laatste project was een uitbouw die een ruime leefkeuken met kookeiland en een grote eettafel opleverde. "De uitbouw hebben we bekleed met zwarte Zweedse rabatdelen, wat een stoere uitstraling geeft," vertelt Robert.

“Dankzij de twee vaste staanders is een pergolazonwering bestand tegen hogere windkrachten dan een knikarmscherm.”

Van knikarmscherm naar pergolazonwering

Oorspronkelijk overwogen Robert en Carola een knikarmscherm voor de uitbouw. Tijdens een bezoek aan de showroom van Solano Wonen kregen ze van medewerker Bram het advies om toch te kiezen voor een pergolazonwering, gezien de houten constructie van de uitbouw. "Een knikarmscherm zou te veel druk op de gevel geven, vooral bij de zeven meter breedte die we wilden," legt Carola uit. Knikarmschermen steunen namelijk enkel op de gevel en zouden te veel druk uitoefenen.

"Bram adviseerde ons om eens naar pergolazonwering te kijken. We kenden dit type zonwering niet, maar waren aangenaam verrast door de mogelijkheden," vertelt Carola. Een pergolazonwering steunt niet alleen op de gevel, maar ook op twee vaste staanders. Dit vermindert de druk op de gevel en verhoogt de windbestendigheid. Terwijl knikarmschermen meestal windkracht 4 aankunnen, is pergolazonwering (met het doek uitgerold) bestand tegen windkracht 6.

Daarnaast kan een Matera worden uitgebreid met verlichting in de tussenbalk(en) en screens aan alle zijden. Screens bieden meerdere voordelen: ze houden de warmte en felheid van de zon tegen. Daarnaast zorgen ze voor extra privacy. Overdag kijk je namelijk wel van binnen naar buiten, maar niet andersom. Bovendien kunnen screens ook fungeren als insectenhorren.

Perfecte integratie met de woning

Om de zeven meter te overspannen, werden twee Matera's geïnstalleerd. "Ik was aanvankelijk bang voor een grote opening in het midden, maar de pergola's sluiten bijna naadloos aan," zegt Robert tevreden. De pergola's worden veelvuldig gebruikt: "Ik zit hier nu veel vaker, ons terras ligt op het zuiden en anders wordt het al snel te warm," merkt Carola op. "Daarnaast blijft het huis ook koeler, het scheelt echt een paar graden," vult Robert aan.

Bij Solano Wonen werd er goed meegedacht. Zo kwam de inmeter met het idee om de staanders van de Matera’s in lijn te brengen met het midden van de openslaande deuren, zodat het uitzicht optimaal behouden blijft. Ook de ondersteuningsbalk is zorgvuldig geplaatst, uitgelijnd met het terrasafstapje, wat bijdraagt aan de naadloze integratie van de pergola's met het huis. De antracietgrijze profielen, afgestemd op de kozijnen, versterken het gevoel van eenheid.

“We zitten nu vaker buiten. Ons terras ligt op het zuiden en werd voorheen al snel te warm.”

Toekomstplannen en meer comfort

Robert en Carola zijn erg tevreden over de producten en service van Solano Wonen. "We komen binnenkort zeker terug, want we willen nog graag screens aan de zijkanten van ons huis en plisséhordeuren voor onze schuifdeuren. Wonen aan het water is prachtig, maar betekent ook meer insecten," aldus het stel.

Thuis bij jou?

Ben jij de trotse eigenaar van raamdecoratie en/of buitenzonwering van Solano Wonen? En vind je dat jouw woning wel gezien mag worden? Wij zijn op zoek naar nieuwe adressen waar we foto’s mogen maken én een interview afleggen! Lijkt dit je leuk? Stuur dan een e-mail naar r.reiding@solanowonen.nl. Vergeet niet een foto van jouw interieur of terras mee te sturen.

Product details

  • Pergolazonwering Matera | Doek: Dickson ORC U171 120 | Profielkleur: Antraciet structuurlak RAL7016
Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen